nieuws

Opnieuw MKZ geconstateerd in Zuid-Korea

Horeca

In Zuid-Korea is opnieuw een geval van mond- en klauwzeer (MKZ) ontdekt. Dat meldde een zegsman van het ministerie van Landbouw zaterdag 8 juni. De veeziekte is bij een koe geconstateerd.

In voorgaande dertien gevallen ging het steeds om varkens. De koe maakt deel uit van een kudde van 135 stuks op een boerderij in de provincie Ansung nabij de hoofdstad Seoul. Inmiddels zijn al 69 dieren afgemaakt. De rest van de koeien volgt in de loop van de dag. Als gevolg van de MKZ-uitbraak zijn al in totaal ongeveer 117.000 dieren in Zuid-Korea gedood.

Het land organiseert samen met Japan het wereldkampioenschap voetbal. De vrees bestaat dat de vele duizenden bezoekende voetbalfans in Zuid-Korea de ziekte verder kunnen verspreiden. MKZ is niet gevaarlijk voor mensen, maar de ziekte is wel uiterst besmettelijk voor bijvoorbeeld varkens en runderen.

Reageer op dit artikel