nieuws

Tent en caravan winnen aan populariteit

Horeca

Vakantiegangers herontdekken de tent en de caravan. Het aantal Nederlanders dat in het buitenland gaat kamperen, neemt voor het eerst in drie jaar weer toe. Dat heeft de ANWB dinsdag 11 juni laten weten.

De toeristenbond verwacht dat een kwart van alle zomervakanties in het buitenland zich zal afspelen op de camping. Vooral gezinnen met jonge kinderen en 55-plussers zijn geïnteresseerd.

De groeiende populariteit van kampeervakanties is volgens de ANWB een direct gevolg van het afnemend aantal vliegvakanties. ‘Als mensen niet met het vliegtuig gaan, pakken ze de auto en dan ligt kamperen voor de hand’, aldus een woordvoerder van de toeristenbond.

De ANWB kan niet aangeven wat de oorzaken zijn van het dalend aantal vliegvakanties. ‘We signaleren alleen maar een trend. Het blijft moeilijk om in de hoofden van de mensen te kijken’, zegt de woordvoerder. Hij denkt niet dat de trend samenhangt met de aanslagen van 11 september, omdat het volgens hem maar om een lichte daling van het aantal vliegreizen gaat.

Van de buitenlandse kampeerbestemmingen staat Frankrijk volgens de ANWB nog steeds op nummer een, gevolgd door Duitsland, Spanje, België en Italië.

Reageer op dit artikel