nieuws

Utrechtse museumnacht slaat aan

Horeca

De Utrechtse Museumnacht die van zaterdag op zondag in twaalf musea werd gehouden is beter bezocht dan vorig jaar. De organisatie schat dit jaar ongeveer vijfduizend bezoekers te hebben getrokken. Vorig jaar waren dat er 3500.

De tweede editie van de museumnacht in Utrecht begon om negen uur ’s avonds met het ja-woord van een bruidspaar in de Dom. Cultuurwethouder Gispen nam de belofte af.

Verder was een deel van de route tussen verschillende musea rood verlicht waar acteurs deelnemers aan de museumnacht verrasten op poëzie. Volgens de organisatie was het onder andere aan dit ‘nachtbraken’ te danken dat er veel meer mensen op straat waren te vinden.

De museumnacht wordt één keer per jaar georganiseerd. Musea blijven tot diep in de nacht open en bieden naast de gebruikelijke collectie een alternatief programma aan. De organisatie probeert zo een ander publiek naar het museum te krijgen.

Reageer op dit artikel