nieuws

53 doden in karaokebar Indonesië

Horeca

Het aantal mensen dat om het leven is gekomen door de grote uitslaande brand zondag 7 juli in een karaokebar op het Indonesische eiland Sumatra is gestegen tot 53. De manager van de discotheek is opgepakt. Dat heeft de politie dinsdag meegedeeld. Zij zoekt nog naar de eigenaar van het pand in Palembang.

De brandweer kon wegens de hitte lange tijd niet de bovenste, vijfde verdieping van het gebouw betreden. Inmiddels is het hele pand doorzocht. De brand begon zondagmiddag in de bomvolle karaokebar, vermoedelijk door kortsluiting.

De brandweer had het vuur pas zes uur later onder controle. Brandweerlieden konden aanvankelijk niet van buiten bij de bovenste etages komen, omdat zij niet over ladderwagens beschikten. Verreweg de meeste slachtoffers zijn levend verbrand. De politie zei dat zij de manager voorlopig als getuige verhoort. ‘De meest gezochte man is de eigenaar. Hij was ten tijde van de ramp in Jakarta, beloofde terug te komen, maar het is niet duidelijk waar hij is’, zei een politiewoordvoerder. Volgens plaatselijke autoriteiten ontbraken allerlei veiligheidsvoorzieningen en waren er illegaal twee etages op het pand gebouwd.

Reageer op dit artikel