nieuws

Bruisend feest na Braziliaanse zege

Horeca

Een bruisend feest barstte gisteren los op de Prins Hendrikkade in Amsterdam na de overwinning van Brazilië op Duitsland in de finale van het wereldkampioenschap voetbal. Ondanks verwoedde pogingen van de politie de rijweg vrij te houden, werd de straat het terrein van alles en iedereen met een Braziliaans hart.

De agenten wilden de groengele massa wel op de stoep houden, maar doe dat maar eens als een Braziliaanse schone haar buik voor jouw ogen begint te rollen. De rijbaan werd dan ook snel ingenomen. De Brazilianen lieten het verkeer overigens wel door. Ook Duitse auto’s mochten doorrijden, al moesten ze daarvoor wel door een haag van de Braziliaanse vlaggen rijden.

Drie weken lang was café De Kluis de verzamelplaats voor de Braziliaanse voetbalfans. Aan het begin van het toernooi volstond nog een televisie. Al snel moesten grotere toestellen worden aangesleept en zondag was zelfs het café te klein. Niet alleen binnen was de wedstrijd op een groot scherm te volgen. Ook buiten was een grote televisie opgesteld.

Voor de schermen verzamelden zich een paar honderd temperamentvolle toeschouwers. Isabel schat na afloop dat ze zeker een kwart van de wedstrijd heeft gemist, omdat ze met haar handen voor d’r ogen zat. ‘Maar ik heb beide doelpunten gezien. Ik hou van Ronaldo!’ roept ze uit.

De Brazilianen hebben weinig nodig voor een feestje. Een paar trommels zijn genoeg om het hele gezelschap te doen opzwepen. De zon laat het dan wel afweten, het weerhoudt de dames er niet van bij ieder doelpunt meer kleren uit te trekken. De salsa klinkt en de buiken rollen nog lang in Amsterdam.

Reageer op dit artikel