nieuws

Consumentenbond wil transparante voedselketen

Horeca

De Consumentenbond heeft in een brief aan onder meer de landbouwwoordvoerders in de Tweede Kamer gevraagd om een Europees certificeringssysteem voor de hele voedselketen. ‘Het is noodzakelijk om een transparant raamwerk op te zetten, zodat over de hele keten getraceerd kan worden waar en hoe er gesjoemeld wordt’, aldus de Consumentenbond.

De brief gaat ook naar de landelijke tuinbouworganisatie LTO-Nederland, de directeur-generaal voedselveiligheid bij het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, het Productschap Vee, Vlees en Eieren en de Nederlandse Voedselautoriteit (NVA).In de brief uit de Consumentenbond zijn zorg over de ontwikkelingen rond de hormonenaffaire in de varkenssector. ‘Het is voor de consument van groot belang dat grondig wordt onderzocht hoe het mogelijk is dat de hormonen op zeer grote schaal circuleren’, aldus de Consumentenbond.

Reageer op dit artikel