nieuws

Crisis bij Duitse hotelgroep Dorint

Horeca

Duitslands grootste hotelgroep, Dorint, verkeert in grote financiële problemen. De Duitse zakenkrant Handelsblatt voorziet een gehele reorganisatie van het management.

Volgens de krant staat vooral de positie van grootaandeelhouder Herbert Ebertz ter discussie. Eerder vertrok topman Alfred Weiss al. Hij was verantwoordelijk voor de expansie die uiteindelijk leidde tot een concern met 87 hotels en 6300 werknemers.

Handelsblatt schrijft zaterdag dat Ebertz voor zijn eigen onderneming miljoenen euro heeft geleend van Dorint. Hij zou vorige maand zijn zeggenschap bij het concern al grotendeels aan de banken hebben overgedragen om zo nog een lening van twintig miljoen euro los te krijgen. De financiers eisen dat de schulden worden gesaneerd en de gehele raad van commissarissen opstapt.

De veertig hotels die de groep sinds 1997 heeft geopend, hebben alleen maar verlies opgeleverd. Bovendien is veel geld uitgegeven aan zeer dure en luxueuze complexen, zoals het golfoord Camp de Mar op Mallorca en het Four Seasonshotel in het centrum van Berlijn. Dorint bezit in Nederland hotels bij Schiphol, in Den Haag en Eindhoven. Maandag 8 juli presenteert het concern de jaarcijfers.

Reageer op dit artikel