nieuws

Dance-evenement Sensation was een groots feest

Horeca

Dance-evenement Sensation is als een geweldig feest verlopen, aldus een woordvoerder van de Amsterdamse politie. In de Amsterdam ArenA waren bijna 35.000 mensen bijeen en er deden zich vrijwel geen incidenten voor.

Wel werd een groep van 23 jongeren aangehouden die probeerde zonder toegangskaartje via een afgesloten ingang binnen te komen. Verder vier arrestaties voor het in bezit hebben van ‘een handelshoeveelheid’ verdovende middelen, een voor mishandeling en nog vier voor ‘wat kleine dingetjes’, aldus de politie.

Sensation vond dit jaar in tweevoud plaats. Vorige week was de zogeheten White Edition, waar iedereen geacht werd in witte kleding te verschijnen. Zaterdag was het tijd voor de Black Edition met zwart als kledingvoorschrift. Beide avonden waren uitverkocht en in totaal goed voor 70.000 bezoekers, meldde organisator ID&T.

Bij de organisatie van Sensation liepen drie slachtoffers van de cafébrand in Volendam stage. Zij maken deel uit van Volendam United, een organisatie die jongeren helpt met de gevolgen van de nieuwjaarsbrand. Hiervoor organiseren ze muziek-, spel- en sportactiviteiten. Bij Sensation deden de stagiaires ervaring op met het organiseren van een groot evenement.

Reageer op dit artikel