nieuws

De Jong Intra Vakanties draait goed halfjaar

Horeca

Van economische teruggang is geen sprake bij De Jong Intra Vakanties. De touroperator zag in het eerste halfjaar van 2002 de omzet 5,7 procent toenemen. Het aantal passagiers steeg met 1,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo maakte De Jong Intra Vakanties gisteren bekend.

Een grotere stijging van de omzet dan van het aantal passagiers, wil volgens directeur C. van Dongen niet zeggen dat de reizen duurder zijn geworden. ‘Onze klanten zijn meer gaan uitgeven, vooral aan busreizen en excursies.’ Van Dongen zegt dat de prijzen nauwelijks zijn verhoogd en in ieder geval nog onder het inflatiepercentage zitten. ‘Wij hebben geen prijzen verhoogd door de euro.’

De touroperator werkt met een gebroken boekjaar, dat loopt van 31 oktober tot 1 november. Dit najaar worden de cijfers van het afgelopen boekjaar bekend gemaakt. Afgelopen jaar was de prognose dat de omzet met vijf miljoen euro zou stijgen tot 110 miljoen dit jaar. Het aantal passagiers zou stijgen tot 274.000, dat is een toename van duizend personen.

Directeur Van Dongen noemde die prognose erg voorzichtig. ‘Ik ben ervan overtuigd dat we ver boven die begroting gaan eindigen.’Bus-, auto-, en treinreizen maakten het eerste halfjaar een groei door van respectievelijk vijf, negen en twaalf procent. De omzet en het aantal passagiers op vliegreizen daalden met acht procent. Vooral de reizen naar Maleisië en Malta, waar De Jong Intra Vakanties een groot aanbod op heeft, staan erg onder druk.

Reageer op dit artikel