nieuws

Discotheek Hoogeveen afgebrand

Horeca

Discotheek de Mauritshof in Hoogeveen is in de nacht van vrijdag op zaterdag tot de grond toe afgebrand. De brand ontstond omstreeks middernacht. Op dat moment was de discotheek gesloten, waardoor niemand gewond raakte. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

De discotheek was gevestigd in het voorste gedeelte van voormalige veemarkthal de Mauritshal. Brandweerkorpsen van Hoogeveen en Ruinen konden het achterste gedeelte, dat in gebruik is als evenementenhal, vrijhouden van de vlammenzee. Over de hoogte van de schade is volgens een politiewoordvoerder nog niks bekend.

In de discotheek, die alleen op zaterdagavond was geopend, kwamen wekelijks duizenden jongeren uit Hoogeveen en omgeving. De brand zorgde voor een enorme rookontwikkeling die over de stad trok. Volgens de zegsman leverde de rook geen gevaar op voor de volksgezondheid.

Reageer op dit artikel