nieuws

Doden bij brand in uitgaanscentrum op Sumatra

Horeca

Zeker negentien mensen zijn omgekomen bij een grote uitslaande brand in een uitgaanscentrum in Palembang op het Indonesische eiland Sumatra. Zo’n twintig mensen raakten gewond, meldde het Indonesische persbureau Antara.

Het vuur brak al op zondagmiddag uit, maar was pas in de nacht van zondag op maandag onder controle. De brandweer kon niet bij de bovenste etages van het vijf verdiepingen hoge gebouw omdat het niet over ladderwagens beschikte. Op het moment dat de brand uitbrak, waren nog veel mensen aanwezig in het gebouw, waar onder meer winkels, restaurants en een karaokebar waren gevestigd.

Het ontbeerde een ventilatiesysteem en nooduitgangen. De brandweer van Palembang vreest dat de brand nog meer levens heeft geëist, omdat veel mensen gevangen zaten tussen de brandhaarden.

Reageer op dit artikel