nieuws

Doden door aanslag in cafetaria Jeruzalem

Horeca

Door een aanslag in een drukbezochte cafetaria van de Hebreeuwse Universiteit op Mount Scopus in het noorden van Jeruzalem zijn woensdag 31 juli zeker zeven mensen gedood. Dat heeft de Israëlische politie gezegd. Er zijn meer dan zeventig gewonden, van wie negen er ernstig aan toe zijn, aldus de politie.

De dader was er ondanks verscherpte veiligheidsmaatregelen in geslaagd langs de bewaking te komen en de eetzaal binnen te gaan. De schade in het gebouw is groot. Tientallen ambulances reden af en aan om de slachtoffers af te voeren naar ziekenhuizen. ’Ik was in de cafetaria, nam wat ik wilde en ging weer naar buiten. Na ongeveer vijftig meter hoorde ik een luide explosie. Binnen was het stikdonker en daarna stil. Overal lagen mensen op de grond’, aldus een studente.

Reageer op dit artikel