nieuws

Doden door brand in Peruaanse discotheek

Horeca

Door een brand in een discotheek in de Peruaanse hoofdstad Lima zijn zaterdag 20 juli zeker 26 mensen om het leven gekomen. Dat hebben Peruaanse autoriteiten bekendgemaakt. Meer dan vijftig mensen raakten gewond.

De brand brak rond drie uur ’s morgens plaatselijke tijd uit in discotheek Utopia in een winkelcentrum van Lima. Volgens de politie hebben vonken van brandende fakkels waarmee een vuurspuwer jongleerde, de brand veroorzaakt. Gordijnen zouden als eerste vlam hebben gevat. Het vuur werd aangewakkerd doordat aanwezigen de vlammen wilden doven door er alcoholhoudende dranken overheen te gieten.

De discotheek was illegaal. Burgemeester Tulio Nicolini zei tegenover het Peruaanse radiostation CPN, dat veiligheidsvoorzieningen in de discotheek ‘helemaal niet bestonden’. Nooduitgangen waren niet duidelijk aangegeven en een sprinklerinstallatie ontbrak.

Reageer op dit artikel