nieuws

Dodental brand Indonesische karaokebar stijgt

Horeca

Het aantal mensen dat zondag 7 juli om het leven kwam door een grote uitslaande brand in een karaokebar in Palembang op het Indonesische eiland Sumatra, is gestegen naar 44. Dat maakten hulpdiensten dinsdag bekend.

Het dodental zal volgens diezelfde diensten nog verder oplopen. De brandweer heeft vanwege de hitte nog altijd niet de bovenste verdieping van het gebouw kunnen betreden. Veel ingesloten mensen zouden daar door het vuur zijn gegrepen.

De brand begon zondagmiddag in de bomvolle karaokebar, vermoedelijk door kortsluiting. De brandweer had het vuur pas zes uur later onder controle. Brandweerlieden konden niet bij de bovenste etages van het vijf verdiepingen hoge gebouw, omdat zij niet over ladderwagens beschikten.

Reageer op dit artikel