nieuws

Dodental brand Peruaanse discotheek weer gestegen

Horeca

Het aantal doden als gevolg van de grote discotheekbrand zaterdag in de Peruaanse hoofdstad Lima is opgelopen tot dertig. Dat hebben de autoriteiten in het Zuid-Amerikaanse land maandag bekendgemaakt. Meer dan vijftig mensen raakten gewond.

Van 27 slachtoffers is de identiteit inmiddels vastgesteld. Onder de doden bevinden zich ook familieleden van de twee Peruaanse vice-presidenten Razl Diez Canseco en David Waissman. Meerdere gewonden verkeren nog in kritieke toestand.

De brand brak rond drie uur ’s morgens plaatselijke tijd uit in discotheek Utopia in een winkelcentrum van Lima. De discotheek was illegaal. Veiligheidsvoorzieningen in de discotheek waren niet getroffen. Nooduitgangen waren niet duidelijk aangegeven en een sprinklerinstallatie ontbrak.

Reageer op dit artikel