nieuws

Europa wil gebruik twee nieuwe zoetstoffen toestaan

Horeca

De kunstmatige zoetstoffen sucralose en aspartaam-acesulfaamzout zijn veilig voor gebruik door consumenten, zo oordelen Europese voedselexperts. Zij stellen het Europees Parlement en de EU-lidstaten daarom voor de voedselindustrie toestemming te geven deze nieuwe stoffen te mogen verwerken in bestaande producten.

Beide zoetstoffen worden al toegepast in landen als de VS, Canada en Australië. Voor sucralose staan de leden van het EU-Wetenschappelijke Comité voor Voedingsmiddelen wel een maximaal gebruik van 15 milligram per kilo lichaamsgewicht toe. Sucralose vindt vooral toepassing in light-frisdranken, nagerechten en snoepjes. Het is zeshonderd keer zoeter dan suiker en biedt de industrie het voordeel dat het ook bij zeer hoge temperaturen stabiel blijft.

Reageer op dit artikel