nieuws

Festival Vlissingen met zestig acts en uitvoeringen

Horeca

Extreme typetjes, sprookjesachtige verschijningen, vreemd uitgedoste steltlopers, mysterieuze wezens. Vlissingen vormt van 4 tot en met 7 juli opnieuw het toneel voor het Straatfestival met bijna zestig acts en uitvoeringen.

Het grasveld van het Bellamypark wordt dit jaar meer dan ooit de centrale plek van het festival. Daar openen de theatergezelschappen Close Act en Compagnie Doedel het festival met een speciaal daarvoor uitgewerkte gezamenlijke voorstelling. Het programma belooft spektakel, met acrobaten, dansers, acteurs, vuurspelers en steltlopers.

Het Bellamypark biedt de overige avonden een podium aan gevestigde namen en veelbelovend talent uit de hedendaagse pop-, jazz- en wereldmuziek. Er zijn onder meer optredens van 2-Tones, A Quadrant, Zornik, het Congolese Kékélé, de Jamaicaanse rapper Beenie Man, de Rotterdamse Rose, IM, en Roy Paci & Aretuska.

Publiekstrekker vormt sinds jaar en dag het straattheater op 5, 6 en 7 juli. Enkele tientallen groepjes uit binnen- en buitenland zorgen dan in de binnenstad van Vlissingen voor niet alledaagse situaties. Praktisch alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk.

Reageer op dit artikel