nieuws

Geboortedag Van Gogh speerpunt toeristencampagne 2003

Horeca

30 Maart 2003, de 150e geboortedag van Vincent van Gogh, moet uitgroeien tot een nationale verjaardag. Dat hoopt Toerisme Recreatie Nederland (TRN) in elk geval. De postume verjaring van de kunstenaar wordt volgend jaar het belangrijkste speerpunt in de campagne om toeristen naar Nederland te lokken.

TRN verwacht volgend jaar een ‘miljoenenbelangstelling’ voor Van Gogh uit binnen- en buitenland. ‘Het is de mens Van Gogh die daarbij centraal komt te staan’, zegt de woordvoerder van de organisatie.

Vooral in de omringende landen, Frankrijk en Italië hoopt TRN belangstelling voor de kunstenaar te wekken. ‘Maar daarbij zijn er natuurlijk veel Nederlanders die een uitstapje maken naar de tentoonstellingen of de andere activiteiten’, aldus de zegsman.

Reageer op dit artikel