nieuws

Geen legionellabesmetting Van der Valk-motel

Horeca

Een 55-jarige medewerkster van het Van der Valk-motel Gilze Rijen die besmet was met het legionellavirus, heeft deze besmetting niet opgelopen in het motel. Dat maakte de GGD vrijdagmiddag 26 juli bekend. Het is volgens de woordvoerder van de GGD niet duidelijk waar de vrouw de besmetting wel heeft opgelopen. Ze verwacht dat dit volgende week duidelijk wordt.

Ook de onderzoeken die van Van der Valk liet doen door twee onafhankelijke bureaus, tonen aan dat de medewerkster de besmetting met de veteranenziekte elders heeft opgelopen. Het management van het hotel liet deze onderzoeken doen nadat bleek dat de medewerkster besmet was. De besmette vrouw is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Het gaat volgens de woordvoerder van de GGD goed met haar.

Reageer op dit artikel