nieuws

Hogere celstraffen voor schietpartij in wegrestaurant

Horeca

Het gerechtshof in Arnhem heeft vrijdag zoon en vader Van V. uit Oss veroordeeld tot gevangenisstraffen van tien en vijftien jaar wegens het neerschieten van twee mannen in het overvolle wegrestaurant De Lucht bij Bruchem langs de A2.

Een 28-jarige man uit Utrecht kwam om het leven en een 24-jarige man raakte zwaargewond. De 34-jarige E. van V. en diens 53-jarige vader F. van V. werden in juni vorig jaar door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot negen en twaalf jaar cel.

Vader en zoon kwamen 9 augustus 1999 het drukbezochte wegrestaurant binnen en begonnen volgens getuigen meteen te schieten. De bijna vierhonderd bezoekers van het wegrestaurant raakten door de dodelijke schietpartij in grote paniek. Sommige bezoekers renden in wilde paniek naar buiten, anderen kropen uit angst onder stoelen of tafels.

Een 24-jarige man werd drie keer geraakt, maar wist zich in een sloot te verbergen. Vader en zoon probeerden tevergeefs de man te vinden en riepen: ‘Waar is hij, hij moet dood.’

Uiteindelijk gingen ze het restaurant weer in en schoten nogmaals op de 28-jarige man. Deze overleed later aan zijn verwondingen. Vader en zoon meldden zichzelf na de fatale schietpartij bij de politie, waar zij vertelden dat de slachtoffers hen geld wilden afpersen.

Reageer op dit artikel