nieuws

Korte ontvoering in Amsterdam start bij restaurant

Horeca

Met de arrestatie van twee mannen heeft de politie donderdagavond 11 juli een einde gemaakt aan de ontvoering van een 22-jarige vrouw uit Alkmaar.

De vrouw werd door een man een restaurant in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam uitgetrokken, en in een gereedstaande taxi geduwd. De gealarmeerde politie kon voor het restaurant een 21-jarige medeverdachte aanhouden, maar de taxi was al weggereden. Tijdens de vlucht reed de bestuurder op het Leidseplein een vrouw aan, die lichtgewond raakte. De taxi reed richting het oosten van het land. De ontvoering eindigde in Culemborg, waar de politie de tweede verdachte, een 21-jarige Amsterdammer arresteerde.

Het slachtoffer is herenigd met haar familie. De recherche onderzoekt de zaak en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Volgens de politie lag de aanleiding voor de ontvoering in de relationele sfeer.

Reageer op dit artikel