nieuws

Nieuwe adrenalinekick op de Pier

Horeca

De Scheveningse Pier heeft er vanaf vandaag een nieuwe attractie bij. Na een bungy-jump en een menselijke katapult kunnen waaghalzen de derde adrenalinekick op rij halen bij een 350 meter lange tokkelbaan.

Door vast te houden aan een katrol kunnen zij van het torentje van de Pier (55 meter hoog) via een staalkabel naar de boulevard zoeven.

Het idee voor de tokkelbaan komt van Steef Versprille, die ook de andere attracties liet bouwen. Volgens hem halen degenen die ‘tokkelen’ snelheden van tachtig tot negentig kilometer per uur. Dikke stootkussens aan het eindpunt zijn echter niet nodig, want je remt vanzelf. ‘De kabel hangt iets door, waardoor je aan het eind een beetje omhoog gaat’, legt hij uit. ‘Daardoor remt de katrol af. Uiteindelijk kom je in het midden van de kabel, boven de Pier, stil te hangen.’

Versprille huurt de locatie van horecabedrijf Van der Valk, eigenaar van de Pier. De attractie is gekeurd door het Liftinstituut, dat ook speeltoestellen controleert, aldus Versprille. De gemeente Den Haag verleende de vergunning voor de bouw pas toen de installatie was goedgekeurd.

Reageer op dit artikel