nieuws

Politie grijpt in bij geweld uitgaanscentrum Roermond

Horeca

De politie is sinds dit weekeinde extra alert in het Roermondse uitgaanscentrum rond de Veldstraat. Aanleiding is de rumoerige nacht van vrijdag op zaterdag toen agenten bij vechtpartijen in het nauw gedreven werden en gewond raakten.

Een nacht later greep de politie bij nieuwe ongeregeldheden op dezelfde plaats direct in en hield drie mannen aan. De politie moest zichzelf in de nacht van vrijdag op zaterdag ontzetten met gummiknuppels en honden en trok zich terug naar het politiebureau.

Zij hield vier Roermondenaren van 21 en 22 jaar aan wegens openlijke geweldpleging. Een politiewoordvoerder noemde het ‘uitzonderlijk’ dat ordeverstoorders de politie zelf te lijf gingen en in het nauw dreven. Meestal gaat het om onderlinge vechtpartijtjes, aldus de woordvoerder.

In de nacht van vrijdag op zaterdag keerde een groep van zo’n tien tot vijftien mannen zich tegen de politie nadat deze een 22-jarige Roermondenaar aan had gehouden. Hij was een café aan de Veldstraat gezet omdat hij heibel schopte. De man verzette zich tegen de aanhouding, waarbij hij volgens de politie hulp kreeg van zeker tien omstanders.

Om dit soort escalaties te voorkomen greep de politie in de nacht van zaterdag op zondag direct in zodra iemand zich misdroeg. De daarbij aangehouden verdachten kwamen uit Heel (20), Beegden (17) en Herten (15).

Reageer op dit artikel