nieuws

Rustig verloop Vierdaagsefeesten Nijmegen

Horeca

De eerste twee dagen van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten zijn volgens de politie rustig en zonder incidenten verlopen. De politie hoefde afgelopen weekeinde nergens in te grijpen en schreef alleen bekeuringen uit voor onder meer wildplassen en belediging van agenten.

Volgens de politie was het zondagavond behoorlijk druk in Nijmegen. Vooral op de Waalkade, waar de Nederlandse popband Blof speelde, was het een drukte van belang. Zaterdagavond was het redelijk rustig in de Nijmeegse binnenstad. De komende week spelen nog tientallen andere muziekgroepen in de Waalstad.

Politie en gemeente hebben dit jaar extra maatregelen genomen om het feest in de hand te houden. Zo geldt er in de avond en nachtelijke uren een verbod op de straatverkoop van alcohol in glas. Verder moeten speciale looproutes er voor zorgen dat de drukte over het centrum wordt verspreid. De Vierdaagsefeesten worden traditioneel rond de Vierdaagse gehouden. Het wandelevenement gaat dinsdag van start. Vrijdag is de laatste dag van de Vierdaagsefeesten en de Vierdaagse.

Reageer op dit artikel