nieuws

Stakingen in Spaanse horeca van de baan

Horeca

Werknemers in hotels en restaurants in Spanje zien af van de stakingen die ze voor dit hoogseizoen hadden gepland. Dat hebben de betrokken vakbonden vrijdag laten weten.

De werknemers in de horeca zagen af van hun voorgenomen stakingen nadat werkgevers en bonden het eens waren geworden over salaris en arbeidsvoorwaarden voor de komende drie jaar. Dit tot grote opluchting van de Spaanse toeristenbranche, die kampt met de eerste daling sinds 1990 van het aantal buitenlandse vakantiegangers. De aanslagen van 11 september zijn daar mede de oorzaak van.

De nu afgeblazen stakingsacties zouden worden gehouden op acht dagen, verspreid over juli en augustus, aan de Costa del Sol en op Mallorca en de andere eilanden van de Balearen. Als ze waren doorgegaan, hadden hotelgasten onder meer zelf hun bed moeten opmaken.

Reageer op dit artikel