nieuws

Supermarkten scoren met kant-en-klaarmaaltijden

Horeca

Supermarkten zijn zeer succesvol met de ver-koop van kant-en-klaarmaaltijden. In de afgelopen drie jaar is de verkoop van kant-en-klaarmaaltijden in de supers sneller gegroeid dan van de maaltijden in snackbars en restaurants. Dat schrijft het Bedrijfschap Horeca en Catering in het ‘Kompas voor Beleid’ dat vandaag is verschenen.

Naast de kant-en-klaargerechten heeft de horeca ook last van foodverkopende pompshops. Nederlanders blijken steeds vaker op willekeurige momenten te eten; het zogenoemde ‘grazing’. De vaste maaltijden als ontbijt, lunch en avondmaaltijd vervagen steeds meer. ‘Vooralsnog profiteren met name pompshops van het toegenomen aantal consumptiemomenten. Deze nieuwe momenten doen zich namelijk meestal voor als consumenten onderweg zijn en snel bediend willen worden’, aldus het bedrijfschap.

Reageer op dit artikel