nieuws

Tilburgse horeca verspreidt rouwbrieven

Horeca

Horecaondernemers rond het kermisterrein in Tilburg gaan maandag tijdens het homo-evenement Roze Maandag rouwbrieven verspreiden in het centrum van Tilburg.

Hiermee protesteren ze tegen het feit dat ze geen buitenactiviteiten mogen organiseren en slechts kleine terrassen mogen opstellen.

De gemeente Tilburg verbiedt buitenevenementen en grote terrassen omdat ze vreest dat dan de doorstroming van publiek op het kermisterrein in gevaar komt. Vorig jaar ontstonden gevaarlijke situaties tijdens de Roze Maandag, met 200.000 bezoekers een van de drukste dagen van de kermis.

Een woordvoerder van de horecaondernemers stelt dat met goede beveiliging heel goed zonder gevaar buitenactiviteiten kunnen worden georganiseerd. Voor veel kroegbazen is de kermis van groot financieel belang. Juist dan draaien ze hoge omzetten. Op de brieven staat onder andere ‘Roze Maandag. De dag dat de horeca niets mag. Gemeente bedankt’ en ‘Helaas kunnen wij door de opgelegde beperkingen vanuit het gemeentelijk apparaat dit jaar niets anders bieden dan deze flyer’. Eerder kondigden de horecaondernemers al aan dat ze hun zaken op Roze Maandag in het zwart hullen.

Reageer op dit artikel