nieuws

Tilburgse horeca woest over ongelijkheid

Horeca

Tilburgse horecaondernemers zijn in grote woede ontstoken over het feit dat geen buitenactiviteiten mogen worden gehouden tijdens de Tilburgse kermis. De ondernemers voelen zich benadeeld, omdat een Amsterdamse horecaondernemer tijdens Roze Maandag, een grote homomanifestatie tijdens de kermis, wel een groot openlucht housefeest mag houden. De Tilburgse kermis wordt dit jaar van 20 tot en met 28 juli gehouden.

Als de gemeente geen vergunningen verleent voor het neerzetten van podia, zal Roze Maandag volgens een woordvoerder van de cafébazen zwart kleuren. De ondernemers hebben bezwaar gemaakt bij de gemeente. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt uiterlijk maandag duidelijk of Tilburg terugkomt op haar eerder genomen besluit.

De gemeente heeft de horeca verboden buitenactiviteiten te organiseren, omdat podia en grote terrassen de doorstroming van publiek beperkt. ‘Er ontstaan levensgevaarlijke situaties als er te weinig ruimte is’, aldus een gemeentewoordvoerder. Hij wijst er op dat er op het kermisterrein in de binnenstad ook minder attracties staan opgesteld om meer ruimte te creëren.

Horecaondernemers bestrijden dat podia en grote terrassen gevaarlijk zijn. Volgens hen kunnen er met goede veiligheidsmaatregelen wel degelijk optredens buiten hun kroeg plaatsvinden. ‘Wij lopen heel veel omzet mis als we niets mogen organiseren. Bovendien werd pas heel kort tevoren duidelijk dat we geen vergunning kregen. Dat is onredelijk’, zegt een woordvoerder van de ondernemers.

Eerder maakte de gemeente Tilburg al bekend dat de kermisbezoekers in de gaten worden gehouden met camera’s. Bovendien worden op het kermisterrein speciale nooduitgangen gecreëerd. De Tilburgse kermis trekt op topdagen als Roze Maandag 200.000 bezoekers.

Reageer op dit artikel