nieuws

Twintigste Limburg Festival vol vuur

Horeca

Voor de twintigste keer begint op vrijdag 9 augustus het Limburg Festival. Tien dagen lang treden in veertig steden en dorpen in Limburg en Euregio professionele straatartiesten en -groepen uit binnen- en buitenland op.

Het festival trekt jaarlijks ongeveer 200.000 bezoekers en is gratis toegankelijk. Donderdag 4 juli werd in Weert het programma voor de zomer 2002 gepresenteerd. Het stichtingsbestuur heeft voor het 20-jarig jubileum de Duitse groep Pan Optikum kunnen contracteren; een straattheatergroep die een enorme vuurwerkshow combineert met acrobatiek en toneel. De groep opent het straattheaterfestival in Aken op donderdag 8 augustus.

Ook is Pan Optikum te zien in Weert (14-8), Geleen (16-8) en Roermond (18-8). Verder trekken onder meer Franse, Amerikaanse, Oostenrijkse, Candadese, Spaanse, Britse, Keniaanse en Nederlandse straattheatergroepen door de provincie. Het programma is een mix van toneel, cabaret, acrobatiek en muziek. Opvallend is dat er veel gebruik wordt gemaakt van vuur.

Voor de zesde keer is ook Natuurlijk…Theater weer te zien in zeven natuurgebieden in Limburg. Het publiek wordt aangezet om het landschap per fiets te doorkruisen en tijdens de tocht op onverwachte locaties te genieten van theater. Natuurlijk…Theater komt in Echt-Susteren (7-8), Ambt Montfort-Roerdalen (9-8), Weert (10-8), Margraten (11-8), Beesel-Reuver (14-8), Arcen (17-8) en Roggel en Neer-Haelen-Heythuysen (18-8).

Reageer op dit artikel