nieuws

Bijna half miljoen mensen op Uitmarkt

Horeca

De Uitmarkt in Amsterdam heeft afgelopen weekeinde bijna een half miljoen bezoekers getrokken. Dit maakte de organisatie zondag 25 augustus bekend. Vorig jaar kwam het aantal bezoekers iets boven de 500.000.

Dit jaar viel het buitenprogramma van zaterdagavond grotendeels in het water door hevige regenval. Het openingsprogramma van vrijdagavond trok meer bezoekers en ook tijdens het mooie weer op zondag, werd iets van het verlies van de zaterdagavond goedgemaakt.

Afgezien van het slechte weer op zaterdagavond, toonde de organisatie zich tevreden over de 25e Uitmarkt. Maar juist het dansprogramma, dat een beetje werd gezien als het jubileumfeestje, moest vanwege de regen worden afgelast. Het leek de programmasamenstellers nog wel zo sprookjesachtig. Het Nationaal Ballet boven de vijver op een openluchtpodium met het Rijksmuseum op de achtergrond. Misschien dat het sprookje volgend jaar terugkomt.

Reageer op dit artikel