nieuws

Burgemeester New York wil rookverbod in horeca

Horeca

Burgemeester Michael Bloomberg van New York wil een rookverbod in alle cafés en restaurants in zijn stad afkondigen.

Bloomberg zei vrijdag op een persconferentie dat iedereen het recht heeft zichzelf te doden, maar dat men dat anderen niet mag aandoen. Het voorstel van Bloomberg om een rookverbod af te kondigen in de horeca komt waarschijnlijk komende week aan de orde in een vergadering van de gemeenteraad van New York.

De burgemeester richt met zijn voorstel zijn pijlen op de ongeveer 13.000 bars en restaurants die over minder dan 35 zitplaatsen beschikken. Daardoor zijn zij wettelijk niet verplicht rookvrije zones in te richten. Bloomberg voert al langer campagne tegen roken. In juni dit jaar verhoogde hij de accijns op een pakje sigaretten van acht cent naar anderhalve dollar.

Reageer op dit artikel