nieuws

Dance Parade verloopt soepel door straten van Rotterdam

Horeca

Naar schatting 350.000 mensen hebben zaterdag in Rotterdam het grootste dance-evenement van de Benelux, de Heineken Dance Parade, bezocht. Politie en organisatie spraken van een zeer geslaagde mobiele danceparty waar de sfeer ‘vrij en blij’ was.

Hoewel de politiewoordvoerder geen schatting wilde doen naar het aantal bezoekers, constateerde hij wel dat het ‘ogenschijnlijk wat rustiger leek dan vorig jaar. Je zag op sommige plekken toch wat gaten’. De organisatie had daarentegen juist het idee dat er wat meer mensen waren dan vorig jaar. ‘Ach, we hoeven niet de grootste te zijn als we maar de leukste zijn’, aldus Henk Witteveen namens de organisatie.

De in groten getale aanwezige politie trad streng op tegen het verbod op alcohol in en langs de stoet. Regelmatig werden er mensen uit gehaald die hun, voornamelijk bierblikjes, op de Heineken Dance Parade moesten weggooien. De politie deelde tientallen ‘mini-processen-verbaal’ uit voor het drinken van alcohol op straat.

Ook verrichtte de politie dertien arrestaties. De mensen werden aangehouden voor diverse delicten zoals openbare dronkenschap, drugshandel, mishandeling en het dragen van een vuurwapen.

De Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen GHOR had het druk met het behandelen van onder meer fracturen, snijwonden, onderkoeling, blaren en problemen door overmatig pil- of alcoholgebruik of door een combinatie van de twee middelen. De ambulances werden 25 keer ingezet. In de drie EHBO-posten met ‘chill out tenten’ op het festivalterrein meldden zich zeker 130 mensen.

Reageer op dit artikel