nieuws

Darter ‘Barney’ start keten van dartcafés

Horeca

Dartskampioen Raymond ‘Barney’ van Barneveld begint een keten van dartcafés. Elk etablissement dat meedoet, krijgt de naam Barney’s Dart Center, zei Van Barnevelds manager Ad Schoof vrijdag.

Net als bij McDonalds moet de keten bestaan uit zelfstandige ondernemers die op franchisebasis de naam Barney’s gebruiken, legt Schoof uit. Bezoekers kunnen er natuurlijk pijltjes gooien, maar ook dartsspullen kopen en een pilsje drinken.

Anders dan bij de hamburgerketen, komen niet alle dartscentra er exact hetzelfde uit te zien. Daardoor kunnen ook eigenaren van bestaande horecagelegenheden vrij gemakkelijk omschakelen, als ze dat willen.

Schoof wil de bijzonderheden van zijn plan nog geheimhouden. Wel is duidelijk dat vóór het begin van het Embassy-toernooi in januari het eerste Barney’s Darts Center geopend moet zijn. Waar dat gebeurt, kon Schoof niet zeggen.

Reageer op dit artikel