nieuws

‘Deel horecaondernemers moet prijzen heroverwegen

Horeca

Horecaondernemers die hun prijzen bovenmatig hebben verhoogd bij de invoering van de euro, moeten de prijzen heroverwegen. Dat staat in een gezamenlijke oproep van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) en de Consumentenbond na overleg tussen de directeuren van beide organisaties maandag.

Hoeveel van de 35.000 horecaondernemers de prijzen te veel naar boven hebben opgeschroefd, is niet duidelijk. Volgens de Consumentenbond zijn het er veel, maar de KHN meent dat het er maar een paar zijn.

Veel of weinig, beide organisaties vinden dat de horecaexploitanten kritisch naar het prijspeil moeten kijken. ‘Hoeveel het er ook zijn, die ondernemers die de prijzen bovenmatig hebben verhoogd, hebben de horeca een slechte dienst bewezen door alle negatieve publiciteit’, stelde KHN-directeur J. Claes.

Reageer op dit artikel