nieuws

‘Duitse regering wil belasting bedrijven verhogen

Horeca

De Duitse minister van Financiën, Hans Eichel, wil de vennootschapsbelasting van 25 procent op 26,5 procent brengen. Hij wil met de opbrengst de wederopbouw van de overstroomde gebieden in het oosten van Duitsland betalen. Dat heeft Duitse publieke televisie dinsdag 20 augustus gemeld.

De verhoging van de vennootschapsbelasting zou naar schatting een half miljard euro opbrengen. Maandag maakte bondskanselier Schröder bekend dat de voorgenomen belastingverlaging met een jaar tot 2004 is uitgesteld om het herstel van de getroffen gebieden te financieren. Schröder kreeg voor deze maatregel dinsdag complimenten van de Europese Commissie.

Het ministerie van Economische Zaken in Berlijn presenteerde dinsdag een hulpprogramma voor kleine en middelgrote ondernemingen die met wateroverlast te kampen hebben gehad. De niet-verzekerde schade krijgen zij voor hooguit de helft vergoed met een maximum van 10.000 euro per onderneming.

Reageer op dit artikel