nieuws

Eigenaar disco klaagt vader van dronken bezoeker aan

Horeca

De eigenaar van discotheek Night Fever in Winschoten heeft een aanklacht wegens smaad ingediend tegen de vader van het 16-jarig meisje dat een ernstige alcoholvergiftiging opliep na een bezoek aan de disco.

Het meisje zou in de discotheek meerdere glazen sterke drank hebben genuttigd. Ze moest met een alcoholpromillage van 3.3 in kritieke toestand worden opgenomen op de intensive care. De vader van het meisje besloot aangifte te doen.

Volgens eigenaar Berkenbosch heeft de vader de discotheek in een kwaad daglicht gesteld, zo meldde de politie dinsdag. Berkenbosch vindt bovendien dat de vader eerst contact had moeten opnemen met de discotheek om het verhaal van de 16-jarige na te trekken.

De politie onderzoekt nog of de discotheek de drank- en horecawet heeft overtreden. Volgens deze wet mag er geen sterke drank aan jongeren onder de 18 jaar worden geschonken. Afhankelijk van het resultaat van dit onderzoek kan de gemeente besluiten de discotheek tijdelijk of definitief te sluiten.

Reageer op dit artikel