nieuws

Festival Dance Valley zonder grote incidenten

Horeca

De achtste editie van Dance Valley is zaterdag 3 augustus zonder grote incidenten verlopen. ‘Het verliep perfect, vlekkeloos. Maar dat hadden wij ook nodig’, zegt directeur B. Bout van organisator United Dance Company (UDC).

Rond 1.15 uur zondagmorgen had iedereen het festivalterrein in het recreatiegebied Spaarnwoude verlaten, zegt hij. Een half uur later waren ook alle auto’s van de parkeerplaats. Op de rijksweg A9 stond tussen elf en twaalf uur een korte file van twee kilometer.

Het festival eindigde dit jaar een uur eerder, zodat mensen volgens UDC makkelijker de trein konden pakken. Volgens Bout verliep het openbaar vervoer zonder problemen. ‘Iedereen kon op tijd de trein nemen.’ Volgens de NS was het gedurende de dag niet overdreven druk op station Amsterdam Sloterdijk en in de treinen.

De organisatie evalueert binnenkort samen met de gemeente Velsen en de politie het evenement. ‘We nemen dan een beslissing over Dance Valley van volgend jaar. Ik weet nog niet of we gaan groeien, maar de kans is groot’, aldus Bout.

Reageer op dit artikel