nieuws

Flevo Festival trekt 10.000 bezoekers

Horeca

Het Flevo Festival in het Brabantse Liempde heeft ongeveer 10.000 bezoekers getrokken. Dat waren er iets minder dan vorig jaar. Dat heeft de organisatie van het jaarlijkse gospelrockfestival zondag 18 augustus aan het slot van het vierdaagse evenement bekendgemaakt.

Woordvoerster D. Veuger weet de lagere verkoop van dagkaarten aan het warme weer, waardoor sommige jongeren kennelijk voor ander vertier hebben gekozen. De menigte festivalgangers zwol zondagochtend tijdens de afsluitende kerkdienst met naar schatting 1000 tot 2000 mensen aan. Het was de 25e editie van het christelijke evenement, waarin muziek, theater en discussie centraal staan. Een primeur was de mogelijkheid om vragen over het geloof of andere persoonlijke zaken anoniem via internet met een ‘e-pastor’ te bespreken. Slechts weinig aanwezigen of thuisblijvers hebben daarvan gebruik gemaakt, zei Veuger. De organisatie zal de e-pastor waarschijnlijk binnen enkele dagen van de website (www.flevofestival.nl) verwijderen.

Het festival blijft in de komende jaren voorbehouden aan christelijke artiesten, kondigde programmadirecteur B. Rebergen vrijdag aan. Hij voelt er weinig voor seculiere bands uit te nodigen om zo meer niet-christelijke bezoekers te trekken. Het podium kan volgens Rebergen wel open staan voor bands die niet uitsluitend uit christenen bestaan en zich niet beperken tot het christelijke circuit. Maar die moeten dan wel passen in de doelstellingen van het jongerenevenement.

Reageer op dit artikel