nieuws

Gemeente Rotterdam stelt grens aan geluid tijdens Dance Parade

Horeca

De gemeente Rotterdam heeft de organisatie van de Dance Parade op het hart gedrukt het muziekvolume niet boven de negentig decibel uit te laten komen. De vergunning van het dansspektakel dat zaterdag voor de zesde keer in de binnenstad plaatsvindt, stelt een absoluut maximum.

Komt het geluidsniveau boven de norm wordt volgens een gemeentewoordvoerder de organisatie daarop aangesproken en neemt de gemeente voor volgend jaar maatregelen. Vorig jaar schrapte de gemeente de geluidsnorm uit de vergunning.

Deskundigen bestempelden de jarenlang gehanteerde norm van zeventig decibel als ‘belachelijk laag’. Het muziekvolume tijdens de optocht zou daar volgens hen ruim boven uit komen. Volgens de woordvoerder wezen metingen tijdens de parade toen uit dat het niveau schommelde tussen de zeventig en negentig decibel. Met deze gegevens in de hand besloot de gemeente voor dit jaar weer wel een norm vast te stellen.

Reageer op dit artikel