nieuws

Kokkelvissers mogen in Waddenzee vissen

Horeca

In de Waddenzee mag voorlopig weer op kokkels worden gevist. De Raad van State heeft donderdag 15 augustus een bezwaar van de Waddenvereniging tegen de vergunning voorlopig afgewezen. Staatssecretaris Odink van Visserij gaf de kokkelvissers eerder een vergunning om in de Waddenzee te mogen vissen.

Omdat de Waddenvereniging bezwaar heeft gemaakt tegen de vergunning, konden de kokkelvissers nog niet aan de slag. De vissers willen uiterlijk 19 augustus beginnen met het opvissen van de ruim 9 miljoen kilo kokkelvlees. Als ze later starten, zal het kokkelvlees minder goed zijn en derven de vissers inkomsten.

De Raad van State heeft de vissers op dit punt gelijk gegeven. Dit betekent dat er voorlopig op kokkels gevist mag worden in de Waddenzee. Over enkele maanden komt de Raad van State met een definitief besluit.

Reageer op dit artikel