nieuws

Lastminute-reizen zijn schaarser en duurder

Horeca

Reisorganisaties hebben dit jaar minder last-minutereizen in de aanbieding. Bovendien zijn de op het laatste moment geboekte trips ook niet veel voordeliger.

Dat stellen Nederlands grootste reisorganisaties TUI en Thomas Cook donderdag. ‘De prijzen zijn stabieler dan voorheen. We hebben voorzichtiger reizen ingekocht en daarom hebben we ook minder over om in de aanbieding te doen. De restvoorraad die we dan hebben, is dan ook ietsje duurder dan voorheen’, aldus een woordvoerder van TUI Nederland.

TUI is in Nederland met merken als Arke Reizen en Holland International de grootste reisorganisatie en heeft voor dit zomerseizoen 10 tot 15 procent minder aan reizen en vliegtuigstoelen ingekocht. Voor dit jaar is de onderneming wat voorzichtiger geweest omdat de reisbranche sinds 11 september te maken heeft gekregen met een terugslag.

Thomas Cook (onder meer Neckermann en Vrij Uit) heeft eveneens de hand op de knip gehouden voor deze zomer. ‘Wij kopen altijd tussen september tot en met november in voor de volgende zomer en dat kwam deze keer nogal ongelukkig uit. Wij hebben afgelopen najaar daarom niet meer, maar ook niet minder reizen dan eerder ingekocht. Inmiddels hebben we overigens wel wat moeten bijbestellen’, zegt directievoorzitter S. van der Heijden.

Reageer op dit artikel