nieuws

Leefbaar Nederland wil alcoholverbod voor ArenA

Horeca

Leefbaar Nederland wil dat de verkoop van alcohol zondag in en in de onmiddellijke nabijheid van de Amsterdam ArenA wordt verboden. De partij voorziet problemen als tijdens het duel Ajax-PSV in het supportershome en in een speciale partytent drank wordt geschonken, terwijl in het stadion een alcoholverbod geldt.

’Dit is onacceptabel’, vindt fractievoorzitter Teeven. ‘Er is niet voor niets een verbod ingesteld en dat moet gehandhaafd worden.’ Teeven heeft in schriftelijke vragen opheldering gevraagd aan de ministers Remkes (Binnenlandse Zaken) en Donner (Justitie).

Teeven: ‘In Nederland wordt veel te soepel omgegaan met personen en of bedrijven die door hun optreden bijdragen aan ordeverstoringen. Als er dan wordt opgetreden door het instellen van een alcoholverbod, moet dat gelden voor de gehele directe nabijheid van het stadion. Daar dient iedereen zich aan te houden. Is dit niet het geval, dan moet er meteen worden opgetreden.’

Een woordvoerster van de gemeente Amsterdam zegt niets te weten van een alcoholverbod. ‘Burgemeester Cohen heeft geen alcoholverbod afgekondigd voor deze wedstrijd. En loco-burgemeester M. van der Horst ziet nu verder ook geen aanleiding om voor zondag een alcoholverbod in te stellen. Er komen geen PSV-supporters’, aldus de woordvoerster.

Vorig voetbalseizoen gold er van eind november tot begin februari een alcoholverbod in de Amsterdam ArenA. Burgemeester Cohen stelde het verbod in om supportersgeweld in het stadion aan te pakken.

Reageer op dit artikel