nieuws

MKB deelt zorg Blokker over roofovervallen

Horeca

De organisatie voor middelgrote en kleine bedrijven, MKB-Nederland, deelt de zorg van Jan Blokker, mede-eigenaar van Blokker Holding, over het grote aantal roofovervallen dat wordt gepleegd door allochtonen. Dat zei een woordvoerder.

Vooral in de grote steden worden de afgelopen jaren winkels steeds vaker overvallen, aldus MKB. ‘In Rotterdam is vastgesteld dat het met name allochtonen zijn die dit doen. Het lijkt er op dat in de andere steden dat ook het geval is’, stelt de woordvoerder.

MKB is blij dat Blokker het onderwerp aankaart en het bespreekbaar maakt. Gezagsdragers wisten niet goed wat ze met het probleem aanmoesten, omdat het een taboe was om er over te praten, stelt de organisatie. ‘Daarom heeft de overheid lankmoedig opgetreden tegen roofovervallen. MKB wil dat de regering een veel stringenter beleid gaat voeren. Houdt die overvallers voor langere tijd vast en pak ze met harde hand aan’, is het standpunt van MKB.

Reageer op dit artikel