nieuws

Mystery Land verloopt zonder incidenten

Horeca

Het dansfestival Mystery Land is dit jaar zonder grote incidenten verlopen. Naar schatting bezochten zaterdag 35.000 bezoekers het feest in het Amsterdams Westelijk havengebied. De toe- en afvoer naar het festivalterrein verliep zonder problemen, erg lange files bleven uit.

In totaal heeft de politie 23 mensen aangehouden, de meeste omdat zij drugs bij zich hadden, acht mensen omdat ze na afloop een verkeersovertreding begingen. Zes mensen zitten nog vast wegens drugsbezit. De rest is weer vrijgelaten.

In totaal gingen 275 mensen langs bij de EHBO-post. Drie van hen zijn naar een ziekenhuis afgevoerd. ‘Gezien het warme weer vandaag, zijn dat relatief weinig mensen die even niet goed werden’, zei een politiewoordvoerder zaterdagavond.

Organisator S. Groet van ID&T keek tevreden terug. ‘De sfeer was goed, de mensen hebben het naar hun zin gehad.’ De organisatie overweegt volgend jaar opnieuw neer te strijken in het Westelijk havengebied. Mystery Land werd dit jaar voor de negende keer georganiseerd en is daarmee het oudste dansfestival in Nederland. De voorgaande jaren was Mystery Land in Lelystad, Biddinghuizen, Rotterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Gorkum en attractiepark Six Flags.

Reageer op dit artikel