nieuws

Onderzoek naar alcoholvergiftiging in discotheek

Horeca

De regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in naar discotheek Night Fever in Winschoten. Dat heeft de politie vrijdag 2 augustus bevestigd.

Een 16-jarig meisje moest onlangs na een bezoek aan deze discotheek wegens ernstige alcoholvergiftiging in het ziekenhuis worden behandeld.

Het meisje had meerdere glazen sterke drank genuttigd, waarna ze met een alcoholpromillage van 3,3 in kritieke toestand moest worden opgenomen op de afdeling intensieve zorg. Haar ouders hebben aangifte bij de politie gedaan.

De politie onderzoekt of Night Fever de Drank- en Horecawet heeft overtreden. Volgens deze wet mag aan jongeren onder de 18 jaar geen sterke drank worden geschonken. Afhankelijk van het resultaat van het onderzoek kan de gemeente het besluit nemen de discotheek tijdelijk of definitief te sluiten.

Reageer op dit artikel