nieuws

Reclameborden om wildplassen tegen te gaan

Horeca

Als eerste plaats in Nederland krijgt Drachten reclameborden om in te plassen. De zogenaamde reclamezuil is voor de horeca en gemeente een goedkope oplossing om het wildplassen tegen te gaan.

Het cilindervormige, roestvrijstalen urinoir bevat deuren die overdag als reclameborden dienen. ’s Avonds doen de stadswachten door middel van een afstandsbediening de deuren open en komen er twee plasbakken tevoorschijn.

De reclamezuil, ook wel noodzuil genoemd, is uitgevonden door het bedrijf Holwerda Cleaning Combination uit Drachten en is uniek in Nederland. Het bedrijf biedt op deze manier een alternatief voor de plaskruizen die steeds minder vaak worden verhuurd wegens de hoge prijs. Dinsdag 3 september wordt de reclamezuil officieel geopend.

Reageer op dit artikel