nieuws

Restaurant.nl verloot aan niet-horecabedrijf

Horeca

De domeinnaam www.restaurant.nl is afgelopen week door de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) verloot aan Web Technology in Eindhoven. Daarmee belandt het internetadres in handen van een bedrijf dat niet actief is in de horeca. Web Technology probeert nu restaurant.nl voor veel geld te slijten aan geïnteresseerden.

Vincent Nieuwdorp, directeur-eigenaar van Web Technology, spreekt van ‘puur geluk’ dat zijn organisatie restaurant.nl heeft bemachtigd. ‘Er was erg veel belangstelling. We zijn dan ook erg blij dat loting ervoor gezorgd heeft dat restaurant.nl aan ons is toegewezen.’

Nieuwdorp wil de gratis verkregen domeinnaam zo snel mogelijk verkopen. ‘Onze vraagprijs is € 20.000,-. Op dit moment is er één gegadigde. Over twee weken leggen we de aanvragen naast elkaar en bepalen we met welke partij we in zee gaan.’

Bert Geerling, woordvoerder van SIDN betreurt het dat restaurant.nl niet in de horecasector is terechtgekomen. ‘Het is jammer dat het bij zo’n club terechtkomt, maar dat konden we niet uitsluiten met deze loting. We hebben zorgvuldig gehandeld en we vinden dat loting de eerlijkste manier is om een domeinnaam toe te wijzen. Een notaris heeft door lottrekking bepaald dat van de 119 geldige inschrijvingen Web Technology de eigenaar wordt van www.restaurant.nl.’

Reageer op dit artikel