Twee vestigingen Heineken naar Drachten

De vestigingen van bierbrouwer Heineken in het Friese Grouw en Groningen verhuizen mogelijk naar Drachten. Dat heeft directeur R. Smit van het distributiecentrum in Grouw dinsdag 27 augustus bekendgemaakt.

Een definitief besluit eind van dit jaar heeft geen gevolgen voor de betrokken 95 werknemers. ’Het huidige bedrijfspand in Grouw is te krap’, zo verklaart Smit de plannen voor nieuwbouw in Drachten. Gezien de hoge bouwkosten klopte Smit bij zijn collega in Groningen aan voor een samenvoeging van beide centra. De verhuizing van de vestigingen zal volgens de Friese directeur geen gevolgen hebben voor de 55 en 40 werknemers in respectievelijk Grouw en Groningen. Wel moet het managementteam worden ingekrompen. Ook betekent de samenvoeging voor sommige personeelsleden dat ze verder moeten reizen.

Als de directie van Heineken Nederland groen licht geeft voor de nieuwbouw, komt het distributiecentrum in Drachten begin 2004 in bedrijf. Heineken heeft in totaal negentien vestigingen in ons land.