nieuws

Vliegen buiten Europa flink duurder

Horeca

Met het vliegtuig vanuit Europa naar verre bestemmingen reizen is de afgelopen jaren flink duurder geworden. De prijzen voor korte vluchten binnen het continent lijken te stabiliseren, zo bleek dinsdag uit de index over het tweede kwartaal van American Express Corporate Travel dat de luchtvaartarieven analyseert.

De prijzen binnen Europa blijven op gelijk niveau door uitbreiding van de routes van budgetmaatschappijen en de toename van treinreizen. Traditionele maatschappijen reageren hierop door op de goedkopere tickets het minimumverblijf en de zaterdagnachtverplichting af te schaffen.

Vooral de tarieven voor zakenreizen in de businessclass naar het Verre Oosten en Oceanië zijn respectievelijk 3 procent en 9 procent duurder geworden in vergelijking met het tweede kwartaal vorig jaar. Vanuit Nederland zijn de dure tickets naar deze bestemmingen zelfs met 15 procent gestegen.

De tarieven vanuit Nederland naar Noord-Amerika stegen met 14 procent voor de eerste klas en met 9 procent voor businessclass. In Europees verband gingen de prijzen met 6 procent en 7 procent omhoog. De verwachting is dat de tarieven op transatlantische routes volgend jaar met 10 procent stijgen.

Reageer op dit artikel