nieuws

Vuurwerkfestival verlaat pier Scheveningen

Horeca

Het Vuurwerkfestival Scheveningen heeft dit jaar voor het laatst plaats vanaf de pier. Hoogstwaarschijnlijk wordt het vuurwerk met ingang van volgend jaar afgestoken vanaf een tijdelijk eiland voor de kust van de badplaats.

Op die plaats kan het festival in de toekomst een nog spectaculairder karakter krijgen. Dat heeft B. Vermijs, de directeur van Organisatiebureau Scheveningen, maandag 19 augustus bekendgemaakt. ‘Een werkeiland op 300 à 400 meter uit de kust biedt alle ruimte om het evenement nog aantrekkelijker te maken’, zegt Vermijs.

De 23e editie van het vuurwerkfestival begint dinsdagavond en duurt tot en met vrijdagavond. Het evenement trok vorig jaar 350.000 bezoekers. Dit jaar was het lange tijd onduidelijk of het festival door zou gaan. Op advies van het ministerie van VROM wilde de gemeente Den Haag in eerste instantie geen vergunning afgeven voor het evenement. Vorige week gaf de gemeente pas het groene licht, nadat de rechtbank in Den Haag zich in een kort geding over de kwestie had uitgesproken.

Reageer op dit artikel